Látnivalók Szálláshelyek Szolgáltatók Abaúj

Mézmúzeum - Mézes Gergő Méhészete

Mézmúzeum

Mézes Gergő Méhészete

A Mézes Gergő Méhészete Vizsolyban, Magyarország egyik legszebb helyén, mézkóstolóval és méhészeti bemutatóval várja látogatóit. A program során nem csak a méhek világával ismerkedhetnek meg, de végigkóstolhatják a legnépszerűbb és legkülönlegesebb mézfajtákat is.

A méhek csodálatos világa Vizsolyban

Jómagam 12 éves koromban váltam a méhészet szerelmesévé, amikor édesapám segítségével befogtam az első méhrajomat. 2004-ben – 21 évesen – az ország legfiatalabb mesterméhésze lettem, s ekkor már egyértelmű volt: a szakma iránti elkötelezettségem olyan nagy szerelem, hogy mással nem is foglalkozhatok, csak ezzel. Vállalkozásom elindításával párhuzamosan született meg a Mézmúzeum létrehozásának gondolata. Büszkeséggel tölt el, hogy 2008-ban elnyertem „Az év méhésze”, 2016-ban pedig „Az év méhészete” díjat.

A méhészet csodálatos. A méhek világának komplexitása, rendkívül összetett és érzékeny közössége, a természet és a méhek közötti összhang és egymásrautaltság lenyűgöző. Ezt érzékelhetik mindazok, akik ellátogatnak Vizsolyba, a Mézmúzeumba, ahol testközelből betekintést nyerhetnek ebbe az utánozhatatlan miliőbe. Vallom, hogy a méhek természetét és életritmusát alapul vevő komplex méhészeti tevékenység az, ami a szakma jövőjét jelentheti, és ezt mutatom be minden érdeklődőnek.

A Mézmúzeumban az általunk termelt mézek kerülnek értékesítésre, csakúgy, mint a webshopban. Fajtamézeket, mézkülönlegességeket, gyógyhatású mézeket és egyéb méhészeti termékeket kínálok, s ezeket a múzeum látogatásakor meg is kóstolhatják az idelátogatók.

Azonban a Mézmúzeumba betérők nem csupán mézeket kóstolhatnak, hanem megismerkedhetnek a méhészkedés történetével, régi méhészeti eszközökkel, a méhészet alapjaival, kipróbálhatják a szakma alapfogásait, s akár saját mézet is „pörgethetnek”.

Önt is arra biztatom: ha a környéken jár, térjen be Vizsolyba, a Mézmúzeumba! Ha pedig szállásra is szüksége van, hajtsa nyugodt álomra fejét a Mézes Vendégház- Apiterápiás központunkban. Bővebb információt ezeken az oldalakon kaphat: www.mezesgergo.hu   www.apiterapiasvendeghaz.hu   www.mezmuzeum.hu

 

 

Üdvözlettel: 

Mézes Gergő

Nyitva tartás:
Mindennap 9:00-17:00
Cím: 3888 Vizsoly, Malom út 72.
Elérhetőség: +3670/500-7860
 

Belépőjegy árak: 
* 500 HUF/fő
* 6 éves kor alatt a belépés ingyenes 
* A belépő tartalmaz 1 db 45g mézet, 1 előadást és szezonálisan, az időjárás függvényében az aktuális méhészeti munkák bemutatását.
* Egyedi igény vagy csoport bejelentkezés esetén telefonon keressenek bennünket!
* Amennyiben csak a mézboltba érkezik, nem kell belépőt fizetnie.

 
Képek: